22 Μαΐου 2015

Βαρουφάκη, επιτέλους, λυπήσου μας,!


Βαρουφάκη, επιτέλους, λυπήσου μας,!  - Media
ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖAΚΗΣ
Αυτός ο άνθρωπος μοιάζει με κακής ποιότητας γκροτέσκο επιθεώρηση…  Εμφανίστηκε σε μια πλατεία λέγοντας απίθανες  αερολογίες για να καταλήξει να έχει  εκθέσει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της χώρας, με ότι βαρύτατο και επώδυνο συνεπάγεται αυτό σε διεθνές επίπεδο. Η  «σκληρή» του διαπραγμάτευση κατέληξε σε φιάσκο που (εκτός από τον Τσακαλώτο) ομολόγησε και ο ίδιος λέγοντας ότι δεν απέδωσε αλλά … «θα αποτελέσει μακροπρόθεσμη επένδυση για το μέλλον»! Από την «θεωρία των παιγνίων» καταλήξαμε στην εφιαλτική πραγματικότητα του αδιεξόδου που ζούμε…
Τι πετύχαμε;  Να κάνουμε παγκοσμίως γνωστό έναν γραφικό καθηγητή (αμφιβόλου αξίας) με τίμημα την τεράστια  αναξιοπιστία της χώρας την οποία θα πληρώσει μαζί με τους πολίτες της ακριβά… Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν έχει γίνει αντιληπτό αλλά ο λογαριασμός της περίπτωσης «Βαρουφάκη» για την χώρα και τον κάθε πολίτη της θα είναι βαρύτατος, επώδυνος και επονείδιστος .
Το χειρότερο όλων, ωστόσο, είναι η απίστευτη ομολογία του – πράγμα  που αποδεικνύει δίχως καμιά αμφιβολία ότι έχει σοβαρότατο πρόβλημα συγκρότησης – ότι μαγνητοφωνούσε το Eurogrοup!  Πόσο ανόητος μπορεί κάποιος να αποδειχτεί; Πόσο επιπόλαιος; Πόσο ανερμάτιστος; Πόσο τραγικά επικίνδυνος για την χώρα και την κοινωνία;
Το μεγαλύτερο, δε, πρόβλημα είναι αυτή η εξουθενωτική του ευκολία στην ακατάσχετη ψευδολογία, η τεράστια και αποκρουστική άνεση να αναιρεί μπροστά στα μούτρα όλων ότι δήλωσε εις επήκοων όλων – σε κλάσματα δευτερολέπτου! Το ψεύδος έχει πολλές όψεις. Ωστόσο, αυτή η επιθετική ψευδολογία τού ανθρώπου αυτού, αυτά τα κατά ριπάς «είπα – ξείπα» έχουν ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο.
Η κοινωνία έχει κουραστεί από αυτή την εξοντωτική ψευδολογία, την απύθμενη ανευθυνότητα, την εγκληματική έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας. Ζούμε στην πραγματικότητα ένα παραλογισμό, μια τραγωδία τα αποτελέσματα της οποίας πρέπει να απευχόμαστε όλοι να τα ζήσουμε.
PHGH