8 Φεβρουαρίου 2015

«Όσοι ελπίζουν σε αποτυχία της ελληνικής κυβέρνησης πέφτουν έξω»

Εκείνοι οι οποίοι τώρα ήδη ελπίζουν πως η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτύχει, πέφτουν έξω και μια τέτοια χαιρεκακία είναι ανάρμοστη, τονίζει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Έστεραιχ» ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, ο οποίος αύριο, έπειτα από δική του πρόσκληση, θα υποδεχθεί στη Βιέννη για συνομιλίες, τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.


Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, θέλει να αποφασίζει ο ίδιος για το πώς θα κάνει οικονομίες η Ελλάδα και αυτό το δικαίωμα θα πρέπει να αναγνωρίζεται σε κάθε χώρα, επισημαίνει ο κ. Φάιμαν απαντώντας στο ερώτημα ποια πλευρά υποστηρίζει στην «αναμέτρηση ανάμεσα σε Μέρκελ και Τσίπρα», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Κατά την άποψή του, ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός έχει κάποιες καλές προσεγγίσεις, όπως η καταπολέμηση της διαφθοράς, η δημιουργία ενός λειτουργικού φορολογικού συστήματος, που μπορεί να μην αρκούν, ωστόσο αποτελούν ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση. Επιπλέον κατά την επίσκεψή του στη Βιέννη, ο κ. Τσίπρας θα ενημερωθεί σχετικά με την αυστριακή πολιτική απασχόλησης, σημειώνει ο κ. Φάιμαν.

Αναφερόμενος, στη συνέντευξη, στο θέμα των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας σε σχέση με την Ουκρανία και στην ερώτηση αν η Αυστρία έχει στο θέμα αυτό σύμμαχο την Ελλάδα, ο καγκελάριος αναφέρει πως αυτό θα συζητηθεί επίσης κατά την αυριανή συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο οποίος, όπως επισημαίνει, μαζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρέντζι και τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ διαμορφώνουν έναν ισχυρό άξονα για ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

ΠΗΓΗ: http://www.real.gr/