6 Μαρτίου 2015

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ απαντά στον κ. Παπαποστόλου πρώην Πρόεδρο του Συλλόγου εκπ/κών Π.Ε Λάρισας "Κ.Κούμας"


Μια καλόπιστη και ειλικρινής απάντηση στο συνάδελφο Παπαποστόλου
[ή …στοιχειώδες, Watson,  στοιχειώδες…]

Αγαπητέ Δημήτρη Παπαποστόλου, δεν είναι στην κουλτούρα της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ούτε να αναδεικνύει ανύπαρκτα ή ελάσσονα ζητήματα, περισσότερο δε να αναπαραγάγει τις απαξιωμένες συνδικαλιστι­κές κοκορομαχίες του παρελθόντος. Τη  στιγμή μάλιστα που άλλα  μείζονα, πιεστικά και δυσεπίλυτα προβλήματα  ταλανίζουν τον κλάδο των εκπαιδευτικών και όχι μόνο. Ούτε τις παρακάτω σκέψεις να εκλάβεις ως νουθεσία -μακριά από μας-, παρά σαν μια ευκαιρία χρήσιμης ανατροφοδότησης. Διαβά­σαμε  το ενημερωτικό δελτίο που έστειλες στα Σχολεία και δημοσίευσες σε ηλεκτρονική ιστοσελίδα χθες 4 Μαρτίου 2015. Εν ολίγοις…
1.     «Οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί έχουν και γνώση και κρίση». Συμφωνούμε απολύτως μαζί σου. Το έδειξαν στις εκλογές του συλλόγου. Περιμέναμε τουλάχιστον μια στοιχειώδη αυτοκριτική της παράταξής σας για το αποτέλεσμα των εκλογών. Θα ήταν χρήσιμη και για σένα, αλλά και τον συνδικαλιστικό πήχη θα ανέβαζε προς όφελος όλων μας.
2.    «Οι εκλεγμένοι αιρετοί αντιπρόσωποι στην ΑΔΕΔΥ που κάνουν χρήση του δικαιώματος της τριε­τούς συνδικαλιστικής άδειας, να δύνανται στο διάστημα αυτό – με τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας – να παραμένουν στη διάθεση της υπηρεσίας της Α/θμιας Εκπαίδευσης για να προ­σφέρουν έργο, καλύπτοντας κενά απουσιαζόντων σε σχολεία». Εξακολουθούμε να το λέμε και να το προτείνουμε και κανένα «αόρατο χέρι» δεν αφαίρεσε ποτέ αυτή μας τη θέση από την ιστοσελίδα μας. Οι συνάδελφοι μπορούν να την επισκεφθούν και να το διαπιστώσουν. Και με την ευκαιρία, ευχαριστούμε πολύ για τη διαφήμιση της ιστοσελίδας που μας έκανες.
3.    «Σήμερα, γιατί δεν προτείνουν – με τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας – να παραμένουν στη διάθεση της υπηρεσίας της Α/θμιας Εκπαίδευσης και οι Αιρετοί του ΠΥΣΠΕ και ειδικά οι Αι­ρετοί του ΑΠΥΣΠΕ για να προσφέρουν έργο, καλύπτοντας κενά απουσιαζόντων σε σχολεία;». Όπως γνωρίζει και ο πλέον αδαής, οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ και του ΑΠΥΣΠΕ έχουν μειωμένο ωράριο σε συγκεκριμένο σχολείο. Εάν δεν είχαν καθόλου, το ίδιο θα υποστηρίζαμε. Άρα, τι εννοείτε κύριε συνάδελφε; Πως οι αιρετοί της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ή της ΔΑΚΕ καταστρατηγούν το δια νόμου ωράριό τους στασχολεία; Αν έχεις τέτοια στοιχεία όφειλες άμεσα να τα δημοσιοποιή­σεις. Αν όχι,  τότε κάποιον θέλεις να συκοφαντήσεις ή να παραπλανήσεις.
4.    «Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λάρισας προεκλογικά έκανε σημαία «…την αλλαγή συμπερι­φορών, στάσεων και νοοτροπιών, που είχαν επικρατήσει και γαλουχήσει τον κλάδο μας τις προηγούμενες δεκαετίες και τον έφεραν στη σημερινή κατάσταση».  Μετεκλογικά τα ωραία λόγια τα μεγάλα πήγαν περίπατο. Για πρώτη φορά στα τοπικά συνδικαλιστικά χρονικά Πρό­εδρος Συλλόγου και Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ είναι το ίδιο πρόσωπο. Είναι τα νέα συνδικαλιστικά ήθη που διδάσκουν οι συνάδελφοι της ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ». Εξακολουθούμε να το πιστεύουμε και το έχουμε ήδη κάνει πράξη το περασμένο καλοκαίρι με την εναλλαγή των αντιπροσώπων μας στη Γ.Σ. της ΔΟΕ. Διατηρούμε όμως το δικαίωμα μας να επιλέγουμε, με βάση τις συνθήκες κάθε φορά, την τακτική μας ως συγκροτημένη παράταξη. Και αυτό που λες θα γίνει, όταν εμείς το επιλέξουμε κι όχι όταν εσύ μας το υπαγορεύσεις. Θα γίνει με γνώμονα και κριτήριο την εύρυθμη λειτουργία του Συλλόγου μας κι όχι τις καφενόβιες εντυπώσεις.
5.    Γιατί συνάδελφε τον τελευταίο καιρό έχεις αποδυθεί σε έναν αγώνα «ενημέρωσης» των συνα­δέλφων, ακόμα και για ζητήματα διοικητικής φύσεως, υποκαθιστώντας τις διοικητικές υπηρεσίες και αναιρώντας ακόμη και την συνδικαλιστική σου ιστορία; 
6.    Αντιλαμβανόμαστε τη θέση σου συνάδελφε Δημήτρη. Αισθάνεσαι ανέστιος πολιτικά και συνδι­καλιστικά. Και επειδή εμείς δε ζητάμε ούτε πιστοποιητικά φρονημάτων, μήτε συγχω­ροχάρτια εκδίδουμε, ρεβανσιστική διάθεση δεν μας διακατέχει και βεβαίως δεν απαξιώνουμε την προσφορά σου και την εμπειρία σου, μετά χαράς να σε δεχθούμε στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙ­ΔΕΥΤΙΚΩΝ,  ώστε ουσιαστικά να υπεραναπληρώσεις την συνδικαλιστική σου ενέργεια.