7 Μαρτίου 2015

Δημόσια διαθέσιμη η δοκιμαστική έκδοση του Office 2016 για Mac υπολογιστές

Πέντε χρόνια μετά την κυκλοφορία του Office 2011 για υπολογιστές Mac, η Microsoft κυκλοφορεί από σήμερα τη δοκιμαστική έκδοση του Office 2016, η οποία είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από κάθε ενδιαφερόμενο.Μαζί με τις νέες εκδόσεις του Word, Excel και PowerPoint, η Microsoft έχει ήδη κυκλοφορήσει τα ανανεωμένα OneNote και Outlook ενώ όλες αυτές οι εφαρμογές είναι
συμβατές μόνο με την έκδοση Yosemite του Mac OS. Σύμφωνα με την εταιρεία, θα υπάρχουν συνεχείς αναβαθμίσεις των εφαρμογών μέχρι την τελική έκδοση ενώ κάθε δοκιμαστική έκδοση θα απενεργοποιείται, 60 ημέρες μετά την κυκλοφορία της.

Στα νέα χαρακτηριστικά του Office 2016 για Mac συναντάμε το ανανεωμένο Ribbon το οποίο έχει παρόμοιες λειτουργίες και οργάνωση με την έκδοση του Office για Windows, ενώ η σουίτα υποστηρίζει πλήρως τις αναλύσεις Retina των συστημάτων της Apple. Επίσης υποστηρίζει μια σειρά από cloud υπηρεσίες της Microsoft όπως το OneDrive, OneDrive for Business, SharePoint και Office 365.

Οι χρήστες θα μπορούν να δουλέψουν πάνω στα έγγραφα τους από διαφορετικές συσκευές, συνδεόμενοι απλά με τα στοιχεία λογαριασμού τους στο Office. Για παράδειγμα θα μπορούν να ξεκινήσουν την εγγραφή ενός άρθρου στο Office για την Android πλατφόρμα, να συνεχίσουν ύστερα στην έκδοση για Mac και να το ολοκληρώσουν στην έκδοση του Office για iPad.

Η έκδοση του Word, επιτρέπει την καλύτερη εισαγωγή σχολίων προκειμένου να γίνει πιο εύκολη η συμμετοχή πολλαπλών ατόμων στη συγγραφή ενός κειμένου, με το Excel να υποστηρίζει πλέον όλες τις συντομεύσεις πληκτρολογίου που ισχύουν και στα Windows.

Η τελική έκδοση της σουίτας αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά, πιθανότατα το Φθινόπωρο.

 Download: Office 2016 for Mac Preview
 Site: CNet
Διαβάζω περισσότερα: insomnia.gr