30 Μαΐου 2015

Το υπερβολικό σeξ μας κάνει δυστυχισμένους, αποκαλύπτει έρευνα

Μπορεί το σeξ γενικά να θεωρείται ευχάριστη διαδικασία, ωστόσο πρόσφατη έρευνα από τις ΗΠΑ ανατρέπει τα δεδομένα, αφού αποκαλύπτει ότι το συχνό σeξ τελικά μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη διάθεσή μας.
Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, το υπερβολικό σeξ μπορεί να κάνει κακό. Συγκεκριμένα, όπως
παρατήρησαν οι ερευνητές, η συνολική διάθεση και η το αίσθημα της ευτυχίας ήταν πολύ μικρότερο σε ζευγάρια που έκαναν 40% περισσότερο σeξ από τα άλλα.
Οι ερευνητές μελέτησαν 64 παντρεμένα ζευγάρια, τα οποία και χώρισαν σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα έκανε περισσότερο σeξ απ' ότι συνήθως την εβδομάδα, για 3 μήνες, και η άλλη συνέχισε να κάνει σeξ με την ίδια συχνότητα που έκανε και πριν. Μετά τους 3 μήνες ζητήθηκε από του συμμετέχοντες να συμπληρώσουν μια έρευνα σχετικά με τις σeξουαλικές τους συνήθειες και την ευτυχία τους. Αποδείχτηκε, ότι η σeξουαλική απόλαυση συνδέεται με την ευτυχία, όχι όμως και η συχνότητα. Τα ζευγάρια που έκαναν περισσότερο σeξ ανέφεραν μια γενική αίσθηση κόπωσης.
Φυσικά, πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι τα ζευγάρια αυτά αναγκάστηκαν να κάνουν περισσότερο σeξ, άρα είναι λογικό ότι αισθάνονται κόπωση, καθώς δεν το έκαναν απλά για να περάσουν καλά. Έτσι, η έρευνα καταλήγει ότι αυτό που μετράει δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα, μιας και η απόλαυση που μας δίνει το σeξ είναι αυτή που τελικά συνδέεται άμεσα με το αίσθημα της ευτυχίας.

PHGH