30 Μαΐου 2015

Ετοιμάζει ηρωική έξοδο τώρα ο Γ. Βαρουφάκης

«Ράγισε το γυαλί» στις σχέσεις του... ροκ σταρ οικονομολόγου με το Μαξίμου. Οι συχνές παρεμβάσεις του και οι διαφοροποιήσεις δείχνουν ότι προετοιμάζεται για νέο ρόλο εκτός της
κυβέρνησης
Του Βασίλη Σ. Κανέλλη
Η ερώτηση που έρχεται αυθόρμητα στα χείλη όλων όσοι αναλύουν τις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών είναι η εξής: «Πού το πάει ο Βαρουφάκης;». Είναι άλλωστε πλέον φανερό ότι παρά τις καλές προσωπικές σχέσεις που έχει ο υπουργός Οικονομικών με τον Αλέξη Τσίπρα, τα σύννεφα που έχουν συγκεντρωθεί πάνω από την πλατεία Συντάγματος είναι βαριά.
Τον τελευταίο καιρό ο οικονομολόγος - star της ελληνικής κυβέρνησης, φαίνεται να ακολουθεί δικό του μονοπάτι. Δείχνει περισσότερο έτοιμος από ποτέ για μια «ηρωική έξοδο» από την κυβέρνηση, καθώς βλέπει ότι έχει χάσει πολλούς συμμάχους του στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι πλέον αδιαμφισβήτητη η απομόνωσή του σε διεθνές επίπεδο.
Η παρέμβαση Γιούνκερ πριν από μερικές ημέρες, ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε ότι ο κ. Βαρουφάκης είναι εμπόδιο στις διαπραγματεύσεις, έρχεται σε συνέχεια των όσων συνέβησαν στη Ρίγα της Λετονίας και σ' εκείνο το δραματικό για τον υπουργό Eurogroup, αλλά και την «αποκάλυψη» που έκανε ο ίδιος περί κρυφής ηχογράφησης ή μαγνητοσκόπησης των Ευρωπαίων ομολόγων του στην ίδια συνεδρίαση.
Ο κ. Βαρουφάκης έσπευσε να το διαψεύσει, ωστόσο, οι δηλώσεις του ήταν ξεκάθαρες, ομοίως και η αποδοκιμασία του από κορυφαίους αξιωματούχους στις Βρυξέλλες, το Βερολίνο κι όχι μόνο.