30 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΗ.ΣΥ Π.Ε ΛΑΡΙΣΑΣ: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΣΕ ΚΡΙΣΗ

Συνδικάτο σε κρίση
Η Εκκίνηση έκανε  δυο διαφορετικές προτάσεις συγκρότησης Προεδρείων των Δ.Σ της ΔΟΕ και του Δ.Σ του συλλόγου εκπ/κων Π.Ε Λάρισας Κ.Κούμας.
Οι δύο προτάσεις είναι αντιδιαμετρικά αντίθετες και εξυπηρετούν την Εκκίνηση στη διεκδίκηση θέσεων στα Προεδρεία των δυο Δ.Σ, όπως τη βολεύει κάθε φορά, ανάλογα με τη δύναμή της στα εκλεγμένα μέλη.

Για τη συγκρότηση του Προεδρείου της ΔΟΕ πρότεινε… συγκρότηση Προεδρείου στη βάση θέσεων μιας και το αντιπροσωπευτικό αναλογικό κατά τη γνώμη της είναι διεκπεραιωτικό και αναποτελεσματικό.
 Στο Δ.Σ της ΔΟΕ έχει ένα μόνο μέλος εκλεγμένο. Συγκεκριμένα λέει η Εκκίνηση: « Η ΔΗ.ΣΥ καλεί σε ένα διαπαραταξιακό Προεδρείο, άσχετα εάν τα τελευταία χρόνια έμπαιναν στο Δ.Σ της ΔΟΕ μόνο οι δύο παρατάξεις ΔΗ.ΣΥ και ΔΑΚΕ !!!» Είναι φανερό πως επιθυμεί η Εκκίνηση διακαώς να μπει στο Προεδρείο με την αιτιολογία πως οι άλλοι έμπαιναν τα τελευταία χρόνια άρα θα πρέπει να μπει και αυτή τώρα!!!!!
Για το Προεδρείο του Δ.Σ του Συλλόγου εκπ/κων Π.Ε Λάρισας Κ.Κούμας πρότεινε αντιπροσωπευτικό αναλογικό Προεδρείο, διεκδικώντας τη θέση του Προέδρου μιας και έχει την πλειοψηφία με  τρία μέλη εκλεγμένα στο Δ.Σ.
Η ΔΗ.ΣΥ στήριξε και ψήφισε τον πρόεδρο της Εκκίνησης στην πρώτη συγκρότηση του Δ.Σ του Συλλόγου μας, πριν από ένα χρόνο, σεβόμενοι τη δημοκρατική μας θέση, του αντιπροσωπευτικού αναλογικού Προεδρείου.
Επίσης και φέτος μετά την παραίτηση του Προέδρου και πάλι υπερασπιζόμενοι τη θέση μας, στηρίξαμε με την ψήφο μας την εκλογή του νέου Προέδρου της Εκκίνησης. Που είναι η υποκρισία στη στάση μας κύριοι κειμενογράφοι της Εκκίνησης;; Αλλά για μία ακόμη φορά θέλετε να παραπλανήσετε το σώμα των συναδέλφων, συκοφαντώντας και λασπώνοντας παρατάξεις και θέσεις!!! Και όλα αυτά για μικροσυνδικαλιστικά οφέλη και μόνο.
Σχετικά με την παραίτηση του Προέδρου του Συλλόγου, συμφωνούμε απόλυτα με την αιτιολογία της παραίτησής του, όπως την κοινοποίησε ο ίδιος, πραγματικά είναι αντιδεοντολογικό το ίδιο πρόσωπο να κατέχει τις δύο θέσεις του Προέδρου και του Αιρετού. Διαφωνούμε ως ΔΗ.ΣΥ ως προς το χρόνο της παραίτησής του. Αφού το γνώριζε, το παραδέχτηκε, γιατί δεν το έκανε νωρίτερα;; Για μας  ΕΠΡΕΠΕ να είχε παραιτηθεί αμέσως μετά τις εκλογές των Αιρετών.
Η Εκκίνηση με πολύ μεγάλη άνεση εξαπολύει συκοφαντικούς, ειρωνικούς, αλαζονικούς  και υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά της παράταξης μας και όχι μόνο. Αλήθεια αυτό είναι το νέο που ευαγγελίζεται;; Αυτή  είναι η συνδικαλιστική κουλτούρα που εκπροσωπεί και πρεσβεύει;; 
Πρωτόγνωρο, επίσης, στα συνδικαλιστικά χρονικά, Συνδικαλιστική παράταξη να προτρέπει το σώμα των μελών του Συλλόγου, μέσω κειμένου, να ψηφίσουν «σωστά» στις εκλογές του Γενάρη φωτογραφίζοντας συγκεκριμένο κόμμα!! Μπερδεύτηκε το συνδικάτο με το κόμμα ή έγιναν και είναι ΕΝΑ;;; και διαβάζοντας το τελευταίο σύνθημά τους όπως το γράφουν οι ίδιοι «Το παλιό πεθαίνει, το νέο δυσκολεύεται,……!» Σίγουρα έχουνε Ταυτιστεί κόμμα και Συνδικάτο!!!!!!!!!!!!!!!!!
Σε εποχές σκληρών μνημονίων, όπου όλοι υποφέρουν και στενάζουν κάτω από τη μπότα των δανειστών, κάποιοι ψάχνουν και δημιουργούν εντέχνως διαφοροποιήσεις, για να τονίσουν και να οικειοποιηθούν τα χαρακτηριστικά, εκείνα, της Συνδικαλιστικής Ελίτ….
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ν.ΛΑΡΙΣΑΣ