16 Μαΐου 2015

Πώς θα κερδίσετε δωρεάν 20 GB στο OneDrive;

Η cloud υπηρεσία της Microsoft σας προσφέρει έως και 20 GB εντελώς δωρεάν για την αποθήκευση των αρχείων σας. Να πώς!

microsoft-onedrive

Οι λύσεις cloud κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Τι είναι το cloud όμως; Ουσιαστικά πρόκειται για την τεχνολογία που μας επιτρέπει να αποθηκεύουμε τα δεδομένα μας, όχι τοπικά, στον δίσκο ενός υπολογιστή ή ένα USB stick, αλλά online, σε κάποιον server μίας υπηρεσίας.
Με τον τρόπο αυτό, έχουμε πρόσβαση σε αυτά απ’ όπου κι αν βρισκόμαστε, αρκεί απλά να συνδεθούμε στην πλατφόρμα που έχουμε επιλέξει. Ορισμένοι θα υποστηρίξουν πως η λύση αυτή εμπεριέχει κινδύνους, ωστόσο οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο, έχουν λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Μία απ’ αυτές τις υπηρεσίες είναι και το OneDrive της Microsoft. Ενδεχομένως κάποιοι να το θυμάστε ως SkyDrive, Windows Live SkyDrive ή Windows Live Folders: η ίδια υπηρεσία είναι, απλά η Microsoft έχει πειραματιστεί με διάφορα ονόματα κατά καιρούς. Για να χρησιμοποιήσετε το OneDrive, θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Microsoft. Ναι, αυτόν που χρειάζεστε για το Office, τα Windows, το Hotmail/Outlook και τα λοιπά προϊόντα/υπηρεσίες της Microsoft. Έχοντας δημιουργήσει τον λογαριασμό σας, είστε πανέτοιμοι να χρησιμοποιήσετε το OneDrive. Η Microsoft σας προσφέρει 15 GB δωρεάν τα οποία μπορείτε να κάνετε 100 GB πληρώνοντας £1,99/μήνα. Με £3,99 μηνιαίως έχετε 200 GB ενώ με £5,99 τον μήνα παίρνετε 1 TB. Με το τελευταίο πακέτο μάλιστα, η Microsoft σας δίνει δώρο το Office 365.

Αν τα 15 GB σας φαίνονται λίγα, έχετε τη δυνατότητα να τα αυξήσετε πάντως και μάλιστα χωρίς να πληρώσετε μία! Μπορείτε να συστήσετε την υπηρεσία σε έναν φίλο σας και εφ’ όσον την προτιμήσει (χωρίς φυσικά να πληρώσει κάτι), παίρνετε κι οι δύο από 500 MB επιπλέον. Κάντε το αυτό με 10 φιλαράκια σας max και έχετε έξτρα 5 GB. Αν δε, αποφασίσετε να κάνετε και backup τις φωτογραφίες από το Windows Phone σας, τότε «τσιμπάτε» ακόμα 15 GB, ανεβάζοντας τη συνολική χωρητικότητα του δωρεάν OneDrive σας στα 35 GB!

Microsoft_OneDrive

Καθ’ ότι cloud υπηρεσία, το OneDrive δηλώνει παρόν σε κάθε πλατφόρμα. Μπορείτε να κατεβάσετε τα OneDrive και OneDrive for Business για τα Windows 7/8/8.1, για συσκευές Android, για Mac OS, για iOS, για Windows Phone και για Xbox (στο τελευταίο είναι διαθέσιμο μόνο το «απλό» OneDrive). Εννοείται πως τα αρχεία σας συγχρονίζονται σε κάθε πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε τη συσκευή ενώ αξίζει να σημειωθεί πως το OneDrive είναι απόλυτα συμβατό και με το Office –μπορείτε να αποθηκεύετε τα έγγραφά σας κατ’ ευθείαν εκεί.

Μία cloud υπηρεσία λοιπόν, από αξιόπιστο κατασκευαστή, συμβατή με κάθε διαθέσιμη πλατφόρμα, που στη δωρεάν εκδοχή της σας προσφέρει έως και 35 GB αποθηκευτικού χώρου ενώ με τα επί πληρωμή πακέτα της φτάνετε το 1 TB συν το Office 365. To OneDrive είναι εδώ, ελκυστικότερο από ποτέ και ζητά την εμπιστοσύνη σας. Την έχει; ΠΗΓΗ