10 Μαΐου, 2015

Λαφαζάνης: Ταφόπετρα για την Αριστερά μια ταπεινωτική υποταγή

«Μία "άτακτη υποχώρηση" ή μία "ταπεινωτική υποταγή" θα σήμαινε ταφόπετρα δεκαετιών για την Αριστερά και "τελική λύση" καταστροφής για τον τόπο».
Αυτό δηλώνει ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης στο «Πρώτο Θέμα».
Προειδοποιεί πως «για να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές πρέπει να είναι συμβατή με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ» και προσθέτει ότι «οι κόκκινες γραμμές μας παραμένουν αξεθώριαστες».
«Η συμφωνία με τους εταίρους ή θα έχει αυτή τη συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις ή δεν θα υπάρξει», λέει χαρακτηριστικά. Συμπληρώνει ότι «μια συμφωνία με τους Θεσμούς δεν μπορεί να διχάζει και να προκαλεί τριγμούς και κλυδωνισμούς. Αντίθετα, για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να τυγχάνει ευρείας συναίνεσης μέσα στο κόμμα και αποδοχής και στήριξης από τον κόσμο της Αριστεράς. Μία τέτοια συμφωνία επιδιώκουμε ως κυβέρνηση και όχι συμφωνία μνημονιακής συνέχειας».
Σημειώνει πως η έννοια του «έντιμου συμβιβασμού» είναι αόριστη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λάστιχο για να καλύψουν τα πάντα και προσθέτει: «Η ουσία είναι μία: οι λεγόμενοι εταίροι επιδιώκουν μια συμφωνία σκληρής νεοφιλελεύθερης κατεδάφισης στον αντίποδα των προγραμματικών εξαγγελιών της κυβέρνησης. Μια τέτοια συμφωνία δεν μπορεί να εξωραϊστεί απλώς με την προσωρινή αποφυγή κάποιων από τα πιο ακραία και άγρια αντικοινωνικά μέτρα που θέλουν να της επιβάλουν».


Πηγή: Λαφαζάνης: Ταφόπετρα για την Αριστερά μια ταπεινωτική υποταγή | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/205689/lafazanis-tafopetra-gia-tin-aristera-mia-tapeinotiki-ypotagi#ixzz3Zg8pF9YS