23 Ιανουαρίου 2015

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΘΑ ΜΕΝΕΙ Η ΤΣΑΝΤΑ

Μελέτη στα ολοήμερα σχολείαΜελέτη στα ολοήμερα σχολεία
Την πιλοτική ένταξη, από τη φετινή σχολική χρονιά, της μελέτης στο ωρολόγιο πρόγραμμα της υποχρεωτικής ζώνης των ολοήμερων δημοτικών σχολείων που εφαρμόζουν το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα,
αποφάσισε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Βέβαια, εάν αυτό εφαρμοστεί ή όχι θα κριθεί από τον επόμενο υπουργό Παιδείας.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται σε απόφαση που υπέγραψε χθες ο κ. Λοβέρδος, από τον Μάρτιο του 2015 και έως τη λήξη των μαθημάτων, για τη μελέτη θα διατεθεί είτε μία διδακτική ώρα καθημερινά είτε μέρος αυτής στα μαθήματα Γλώσσας και Μαθηματικών από την Α΄ έως τη Στ΄ τάξη, καθώς και στο μάθημα Φυσικής στην Ε΄ και τη Στ΄ τάξη. Η μελέτη πραγματοποιείται από τον δάσκαλο της τάξης ή από άλλον εκπαιδευτικό. Στόχος της ρύθμισης να απαλλάσσονται οι μαθητές από την «κατ΄ οίκον» εργασία, καθώς και να αντιμετωπιστεί η σχολική αποτυχία.
Παράλληλα, ο υπουργός αποφάσισε να διατεθεί μία διδακτική ώρα της Φυσικής Αγωγής για δράσεις του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» από την Α΄ έως την Στ΄ τάξη. Επίσης, για τις τάξεις Α΄ έως Δ΄ διατίθεται, για τις ίδιες δράσεις η μία διδακτική ώρα της Μελέτης Περιβάλλοντος.
ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ