28 Μαρτίου 2015

Bloomberg: Ακόμη και οι φίλοι του Τσίπρα στη Γερμανία εξοργίζονται με την κυβέρνησή του

Ακόμη και οι φίλοι του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Γερμανία αρχίζουν να εξοργίζονται με την κυβέρνησή του μετά την επίσκεψη στο Βερολίνο που τους γέμισε αμφιβολίες ότι μπορεί να κάνει ότι χρειάζεται για να βάλει τέλος το αδιέξοδο στα οικονομικά της χώρας του, αναφέρει το Bloomberg.

Ενώ το κλίμα ήταν καλό στις συνομιλίες ανάμεσα στον πρωθυπουργό και την Καγκελάριο Μέρκελ αυτήν την εβδομάδα, μία βελτίωση στον τόνο δεν μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση της αντιπαράθεσης για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να ξεκλειδωθεί η βοήθεια, σύμφωνα με ένα Γερμανό κυβερνητικό αξιωματούχο ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί. Μέλη των εταίρων του σοσιαλδημοκρατικού συνασπισμού της Μέρκελ, οι οποίοι επιδίωξαν έναν πιο μετριοπαθή τόνο για την Ελλάδα σε σχέση με το κόμμα της καγκελαρίου, δεν πείσθηκαν ότι ο Α. Τσίπρας μπορεί να επιλύσει την κρίση, αναφέρει το Bloomberg.
«Οτι προέρχεται από την Ελλάδα κινείται εντελώς προς τη λάθος κατεύθυνση» δήλωσε ο σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Γιοακίμ Πος σε συνέντευξή του. «Η κατάσταση είναι πραγματικά ανησυχητική – είμαστε έκπληκτοι βλέποντας τις εξελίξεις».
«Μία ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα ήταν μία πολιτική καταστροφή, όχι μόνο για την ευρωζώνη αλλά και για όλη την ιδέα της Ευρώπης» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD Τόμας Οπερμαν μιλώντας στις 24 Μαρτίου σε γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό. «Φυσικά δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε. Πρώτα απ’ όλα εξαρτάται από την ελληνική κυβέρνηση εάν θα κάνει ότι απαιτείται για να παραμείνει στην ευρωζώνη».