1 Απριλίου 2015

Οι αντιεξουσιαστές έφτασαν στη Βουλή -Κύμα καταλήψεων σε όλη την Ελλαδα

Αντιεξουσιαστές εισβάλλουν στα κτίρια, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται έκτροπα, διώχνουν τους εργαζόμενους και αναρτούν πανό.
Μάλιστα οι αντιεξουσιαστές έφτασαν ακόμα και στη Βουλή. Συγκεκριμένα, 20-25 άτομα μπήκαν
στο προαύλιο του Κοινοβουλίου, σήκωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα.



Εικόνες από το Action24
Διμοιρίες των ΜΑΤ έφτασαν αμέσως στη Βουλή
Μόλις έγινε γνωστό ότι οι αντιεξουσιαστές έφτασαν μέχρι τη Βουλή, αμέσως στο σημείο έφτασαν διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ έγιναν και προσαγωγές.


Το βασικό αίτημά τους είναι η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας στον Δομοκό (τύπου Γ'), κάτι που η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να κάνει, ενώ συμπαραστέκονται και στους έγκλειστους απεργούς πείνας.
Παράλληλα, στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης αντιεξουσιαστές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα Προπύλαια και μοτοπορεία στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Κικίλιας: Ξέφραγο αμπέλι, η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο
Την εισβολή των αντεξουσιαστών στον προαύλιο χώρο της Βουλής, κατήγγειλε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας. «Πριν από μια εβδομάδα είχα δηλώσει ότι φοβάμαι πως το επόμενο βήμα θα είναι οι αντεξουσιαστές να μπουν στην Κατεχάκη. Έκανα λάθος, μπήκαν στη Βουλή. Μιλάμε για ξέφραγο αμπέλι. Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο» δήλωσε ο κ. Κικίλιας.
Δριβελέγκας: Να παραιτηθεί ο Πανούσης
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, ζήτησε την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση.
«Ήμουν έξω από τη Βουλή και ξαφνικά βλέπω 30, 40 άτομα ίσως και περισσότερα να τρέχουν, να περνάνε κάτω από τη μπάρα που είναι για τα αυτοκίνητα και να τρέχουν, να πετάνε τα φέιγ βολάν και κρατούσαν και ένα πανό το οποίο σήκωσαν. Τέτοιο πράγμα, είμαι από το 1993 βουλευτής, στη Βουλή δεν έχω ξαναδεί. Και νομίζω ότι ο κ. Πανούσης αυτήν τη στιγμή, ο ίδιος, πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του. Πρέπει να παραιτηθεί. Διότι καταλύουν τη Δημοκρατία» είπε ο κ. Δριβελέγκας.
Με ειρωνικό τρόπο αντέδρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης με ανάρτησή του στο twitter.
«Ο Σακελλαρίδης βρίσκει ακατανόητη την εισβολή των Αντιεξουσιαστών, η Ζωή απολύτως φυσιολογική...άντε βγάλε άκρη...».