30 Μαρτίου 2015

Γιακουμάτος: Η ΝΔ είναι έτοιμη για κυβέρνηση εθνικού σκοπού

«Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι δεδομένη σε τίποτα» υπογράμμισε σε δηλώσεις του... ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο οποίος, μεταξύ άλλων, διεμήνυσε πως δεν υπάρχει ανοχή, «εμείς κάθε περίπτωση θα την εξετάζουμε και θα αποφασίζουμε», προσθέτωντας πως: «Εμείς αυτό που θέλουμε είναι να μην διαλυθεί η χώρα, να μην ζήσουμε τραγικές καταστάσεις, επικίνδυνες πολύ και αυτό το προσπαθούμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ΝΔ είναι δεδομένη. Κατά περίπτωση θα εξετάζουμε το κάθε ενδεχόμενο και το κάθε μέτρο και θα αποφασίζουμε».

Με φόντο την αποψινή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Γιακουμάτος, μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά, σχολίασε ότι «η Νέα Δημοκρατία ζητεί οπωσδήποτε να έρθει σε συμβιβασμό, είμαστε απόλυτοι σε αυτό, ότι πρέπει να συμβιβαστεί και να σώσει τη χώρα, γιατί με την ασφυξία είμαστε έτοιμοι για κλινικό θάνατο. Προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι εγώ δεν τους βλέπω, βλέπω ότι στο πίσω μέρος του κεφαλιού με τα μέτρα που κάνουν και με αυτά που κάνουν μας πάνε στα βράχια για τσάκισμα». Ακόμη, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «η ΝΔ είναι έτοιμη, εάν τυχόν ζητηθεί, για τη σωτηρία της πατρίδος, μια κυβέρνηση εθνικού σκοπού, ειδικού χρόνου όχι απεριόριστου, για να λυθούν αυτά τα προβλήματα δεν έχει αντίρρηση αν ζητηθεί να ανταποκριθεί».
Επιπλέον, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Καμμένου για τη συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στο Αιγαίο, ο πρώην υπουργός της ΝΔ υποστήριξε οτι «αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα, την αξιολογώ ως μια μη σοβαρή πρόταση. Αυτά όλα είναι πομφόλυγες, είναι ντροπή για μια σοβαρή κυβέρνηση, που δεν είναι σοβαρή δυστυχώς, να κάνει τέτοιες προτάσεις επειδή του κάπνισε ενός υπουργού».

Ερωτηθείς για την κινητικότητα στο εσωτερικό της ΝΔ, «η χώρα αυτή τη στιγμή περνάει έναν μεγάλο Γολγοθά, είναι ένα σταυροδρόμι θανάτου σε αυτή τη συγκυρία είναι δυνατόν η ΝΔ να μην είναι ενωμένη, να μην είναι μια φωνή έτοιμη να αναλάβει αν χρειαστεί ιστορικές ευθύνες;» διερωτήθηκε ο πρώην υπουργός και κατέληξε: «Άρα, λοιπόν, το μόνο που δεν χρειάζεται είναι μια αναστάτωση... Ο χρόνος θα δείξει εάν ο κ. Σαμαράς δεν κάνει σωστή αντιπολίτευση, εδώ είμαστε να τον κρίνουμε από εκεί και πέρα όμως δεν μπορεί απριόρι, χωρίς κανείς να θέτει θέμα ηγεσίας, αλλά λένε να κάνουμε συνέδριο. Ωραία, να κάνουμε συνέδριο, κανείς δεν το φοβάται, αλλά να ανοίξουμε συνέδριο για τη διαδοχολογία και για τους Δελφίνους και τα Δελφινάκια; Νομίζω ότι είναι άκαιρο». Tromaktiko