1 Απριλίου 2015

"Βόμβα" Σκουρλέτη για τη ρευστότητα

Μετά τη δήλωση- βόμβα του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση στο Spiegel, ότι "τα χρήματα επαρκούν μόνο μέχρι τα μέσα Απριλίου", άλλη μια δήλωση-σοκ υπουργού της κυβέρνησης, του Πάνου Σκουρλέτη έρχεται να αποκαλύψει το πρόβλημα
ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα, παρά τις διαβεβαιώσεις Σακελλαρίδη ότι δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα η Ελλάδα να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ στις 9 Απριλίου.

«Αν η Ελλάδα δεν λάβει χρήματα εντός των επόμενων δέκα ημερών, τότε λυπάμαι, αλλά αυτό σημαίνει ότι η πλειοψηφία των Ευρωπαίων συμμάχων μας αποφάσισε να σκοτώσει την Ελλάδα» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Όπως τονίζει, «θα θέλαμε ευχαρίστως να μείνουμε στο καράβι που ονομάζεται Ευρώπη, (…) αλλά αν ο καπετάνιος μας πετάξει από το κατάστρωμα, θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κολυμπήσουμε».

Σύμφωνα με τον Πάνο Σκουρλέτη, η κυβέρνηση θα αποκαλύψει ποιο Plan Β διαθέτει και ποιο ρόλο θα μπορούσε να διαδραματίσει σε αυτό η Ρωσία εφόσον δεν υπάρχει καμία άλλη λύση.
ΠΗΓΗ