1 Απριλίου 2015

Ολοι ψάχνονται πού το πάει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η εισβολή των αντιεξουσιαστών στον περίβολο της Βουλής και η επιστροφή του νομοσχεδίου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ είναι τα δύο νέα επεισόδια στα οποία πρωταγωνίστησε η πρόεδρος της Βουλής.

Η εισβολή που δεν ήταν εισβολή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αρνήθηκε να χαρακτηρίσει «εισβολή» την παραβίαση της εισόδου του περιβόλου του κοινοβουλίου από τους αντιεξουσιαστές λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης επιμένοντας μάλιστα στην άποψή της ακόμη και όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελαρίδης, έκανε λόγο για «προκλητική και ακατανόητη τη ενέργεια».

Κόντρα στην κυβερνητικό εκπρόσωπο

Στην πρώτη της αντίδραση η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη με εριστικό τόνο σε δημοσιογράφο είχε παρατηρήσει: αναστατωθήκατε γιατί κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν; Αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης χαρακτήρισε «προκλητική και ακατανόητη τη σημερινή ενέργεια ομάδας αντιεξουσιαστών να εισβάλουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου». Η πρόεδρος της Βουλής επανήλθε δριμύτερη και σε γραπτή ανακοίνωσή της αναφέρει: «Ουδεμία "εισβολή" σημειώθηκε στη Βουλή. Οι πολίτες δεν επιχείρησαν να εισέλθουν στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου, ούτε και θα είχαν τέτοια δυνατότητα, αφού ελήφθησαν προληπτικά από τη Φρουρά της Βουλής όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία του κτηρίου και των ευρισκομένων εντός του. Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία και τις καταγραφές, ουδέν ανησυχητικό ανέκυψε και η διαμαρτυρία εντάσσεται στο αντίστοιχο Συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών».

Το «καψόνι» για την ΕΡΤ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου επανήλθε δριμύτερη το απόγευμα της Τετάρτης όταν επέστρεψε στην κυβέρνηση το σχέδιο νόμου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ επειδή περιείχε διατάξεις άσχετες με το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου και συγκεκριμένα την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επεκτείνονταν η ρύθμιση για τις 100 δόσεις και την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης. Τελικά, σύμφωνα με σχετική άτυπη ενημέρωση από το Μαξίμου, το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ κατατέθηκε αυτόνομο όπως και η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
ΠΗΓΗ