22 Απριλίου, 2015

«Πλακώθηκαν» στη Βουλή: Απίστευτες εκφράσεις για «κατοικίδια» και «τρομοκράτες»

 

«Πλακώθηκαν» στη Βουλή: Απίστευτες εκφράσεις για «κατοικίδια» και «τρομοκράτες»
Πανδαιμόνιο επικράτησε στη Βουλή, κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων για την επίμαχη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μεταφέρονται τα αποθεματικά των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο προεδρεύων Βαγγέλης Διαμαντόπουλος έδωσε το λόγο στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος εισηγήθηκε στην επιτροπή να γίνει η συζήτηση σε μία μόνο συνεδρίαση, αντί για τέσσερις που προβλέπονται, πριν η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου εισαχθεί στην Ολομέλεια.
Παρενέβη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ζήτησε να μιλήσει επί της διαδικασίας πριν από τον υπουργό, ωστόσο ο κ.Διαμαντόπουλος επέμεινε ότι πρέπει να δοθεί ο λόγος πρώτα στον κ.Μάρδα.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τον διέκοψε, υποστηρίζοντας ότι την αρμοδιότητα επί των διαδικαστικών ζητημάτων της συζήτησης στις επιτροπές του κοινοβουλίου έχουν οι βουλευτές και όχι ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός της κυβέρνησης.
«Είμαστε εκπρόσωποι του λαού, εσείς τι θέλετε εδώ; Δεν είστε εκπρόσωπος του λαού», τόνισε ο κ.Λοβέρδος, απευθυνόμενος στον κ.Μάρδα που είχε ανέβει στο βήμα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ζήτησε να γίνει μία συνεδρίαση αντί για τέσσερις συνεδριάσεις που προβλέπονται πριν εισαχθεί η νομοθετική πράξη στην Ολομέλεια της Βουλής, να ακολουθηθεί δηλαδή η διαδικασία του κατειπόγοντος, χωρίς ωστόσο να χαρακτηριστεί η συζήτηση ως κατεπείγουσα.
«Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος και αγωγή ρε τρομοκράτη; Μάθε πρώτα τον κανονισμό και μετά έλα να προεδρεύσεις», είπε στον κ. Διαμαντόπουλο ο βουλευτής της ΝΔ, Αδωνις Γεωργιάδης ενώ φώναξε στον υπουργό να καθίσει κάτω.
«Εχει δίκιο ο Πανούσης που λέει ότι δεν καταλαβαίνει πώς σε εκλέγουν βουλευτή», ακούστηκε να λέει προς τον προεδρεύοντα της επιτροπής και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος.
«Αυτό το πράγμα είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός. Να ανακαλέσετε και να διαγραφούν από τα πρακτικά» είπε ο κ.Διαμαντόπουλος που διέκοψε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.
Ακολουθεί ο διάλογος:
Λοβέρδος: Πρέπει να τοποθετηθούμε επι της διαδικασίας
Διαμαντόπουλος: Ο λόγος θα πάει στον υπουργό για παρέμβαση επί της διαδικασίας
Λοβέρδος: Δεν αφορά τον υπουργό η διαδικασία που επιλέγουμε στη Βουλή. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε
Λοβέρδος (προς τον Μάρδα): Αυτό αφορά τους αντιπροσώπους του λαού εσάς τι σας αφορά; Τι θελετε εδώ;

Μάρδας: Θα ειχα τελειώσει 30 δευτερόλεπτα.

Λοβέρδος: Μα δεν έπρεπε καν να αρχίσετε, τι να τελειώσετε;

Διαμαντόπουλος: Έδωσα στον υπουργό τον λόγο για μια παρέμβαση, ποιο το πρόβλημα; Κατηγορείτε άλλους για νομολάγνους αλλα δεν πάτε και εσείς πίσω

Μάρδας: Σε ό,τι αφορά το διαδικαστικό της συζήτησης η πρότασή μου πρέπει να γίνει μια συνεδρίαση για να κλείσει

ΦΩΝΕΣ

Διαμαντόπουλος: Εκτίθεστε σε όλο τον κόσμο. Να ανακαλέσετε… δεν σας τιμά αυτό

Γεωργιάδης: Καθίστε κάτω κ. Μάρδα

Μάρδας: Να καθίσετε εσείς πρώτα

Λοβέρδος: Ενας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός θα μας πει πώς θα συνεδριάσουμε;

Διαμαντόπουλος: Είναι ο αθλιότερος χουλιγκανισμός που εχει συμβεί. Διακόπτουμε ια πέντε λεπτα, να ηρεμήσετε
Γεωργιάδης: Εσύ θα μας μιλήσεις για ήθος, ρε τρομοκράτη; Μάθε πρώτα τον Κανονισμό της Βουλής και μετά να μιλάς.
Μετά τη διακοπή τον λόγο πήρε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος ο οποίος παρουσίασε την πρόταση αντί του υπουργού.
Στο κλείσιμο της διαδικασίας, ο Ανδρεας Λοβέρδος ακούστηκε να φωνάζει "αυτό το κατοικίδιο ζώο", χωρίς να είναι σαφές σε ποιον αναφερόταν, ενώ ακούστηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη να κατηγορεί βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ως δεκανίκι. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω σε ότι αφορά την ψήφιση της ΠΝΠ με τη μορφή του κατεπείγοντος. Η Ντόρα Μπακογιάννη πρότεινε να γίνει σήμερα συζήτηση, να κληθούν αύριο οι φορείς να εκφράσουν τις απόψεις τους και να συζητηθεί εκ νέου την Παρασκευή στην Επιτροπή.
Με την πρόταση αυτή συμφώνησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάτι που έφερε «τα πάνω κάτω» και για το λόγο αυτό η συζήτηση διεκόπη εκ νέου. ΑΛλες πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι η κυβέρνηση οπισθοχώρησε και μετά την επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής στο Μέγαρο Μαξίμου όπου έγιναν οι απαραίτητες διευκρινίσεις.
ΠΗΓΗ