25 Απριλίου 2015

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την πρώτη Ευρωλίγκα της σεζόν!

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Ολυμπιακός στο γυναικείο πόλο! Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη λύγισε 10-9 την πανίσχυρη Σαμπαντέλ στο κατάμεστο και φλογισμένο "Π. Καπαγέρωφ" και κατέκτησε την πρώτη Euroleague της ιστορίας του.

Η Σαμπαντέλ ξαναβρήκε δίχτυα με την Μοράλες, αλλά η συνέχεια ανήκε στον Ολυμπιακό, ο οποίος με τη στήριξή του κόσμου του και τις εντυπωσιακές άμυνες, ανέτρεψε τα δεδομένα χάρη στα γκολ των Ρομπέρτα Μπιανκόνι, Σάουθερν και Άλκηστης Αβραμίδου.
Το τέλος του τρίτου οκταλέπτου έφερε ανεξίτηλη τη σφραγίδα της Σάουθερν, καθώς η Αρίσα Φόρκα ισοφάρισε σε 6-6, όμως η Αυστραλή περιφερειακή σημείωσε δύο γκολ, προτού η Αρίσα Φόρκα μειώσει σε 8-7 και δώσει χαρακτήρα θρίλερ στην τελευταία περίοδο.
Η ομάδα του Χάρη Παυλίδη άρχισε με παίκτρια λιγότερη το τελευταίο οκτάλεπτο και το πλήρωσε, αφού η Τζένιφερ Παρέχα ισοφάρισε, ενώ η ίδια έκανε τη ζημιά και στη συνέχεια, ξαναφέρνοντας την Σαμπαντέλ σε θέση οδηγού με 9-8.
Τα τελευταία λεπτά ήταν δραματικά: η Μανωλιουδάκη ισοφάρισε από την περιφέρεια, η Σαμπαντέλ είχε δοκάρι, εν συνεχεία η Διαμαντοπούλου απέκρουσε στην παίκτρια παραπάνω και στα 33'' η φοβερή Μανωλιουδάκη εκτέλεσε στην παίκτρια παραπάνω, χαρίζοντας στον Ολυμπιακό την πρώτη Euroleague της ιστορίας του.
Οι "ερυθρόλευκες" νίκησαν με το ίδιο σκορ που έχασαν τον περασμένο Νοέμβριο στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ η ισπανική ομάδα γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από τρεις ολόκληρες σεζόν!
Υπενθυμίζεται ότι την περυσινή σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει το LEN Trophy, όπερ σημαίνει ότι, πλέον, αποτελεί μία από τις πιο υπολογίσιμες δυνάμεις στην ιστορία του γυναικείου πόλο.
Πηγή: contra.gr