25 Απριλίου 2015

«Μορφές του Αντιδικτατορικού Αγώνα» σε αναμνηστικά γραμματόσημα

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 ετών από την πτώση της Χούντας (1974 - 2014), τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) αποτίουν φόρο τιμής σε οκτώ μορφές του αντιδικτατορικού αγώνα, που με τη δράση τους συνέβαλαν στην αποκατάσταση της δημοκρατίας και στην επαναφορά της ελευθερίας στη χώρα μας.

Η αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, η οποία θα κυκλοφορήσει την 21η Απριλίου, θα έχει τίτλο «Μορφές του Αντιδικτατορικού Αγώνα» και θα αποτελείται από τέσσερα διπλά γραμματόσημα.
Μετά την κατάλυση της δημοκρατίας, μέσα στο κλίμα του τρόμου και της βίας που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς της 21ης Απριλίου 1967, υπήρξαν πολίτες που δεν δίστασαν να ορθώσουν το ανάστημά τους, στελεχώνοντας τις πρώτες αντιστασιακές ομάδες. Με τις πράξεις τους ενέπνευσαν τον αγώνα κατά της τυραννίας στο εσωτερικό και, ταυτόχρονα, συγκίνησαν και αφύπνισαν την κοινή γνώμη στο εξωτερικό.
Οκτώ προσωπικότητες του Αντιδικτατορικού Αγώνα εικονίζονται στην αναμνηστική σειρά γραμματοσήμων, η οποία κυκλοφορεί από τα ΕΛΤΑ:
Όλα τα φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το κεντρικό φιλοτελικό κατάστημα (Λυκούργου 5 και Απελλού, 100 38 Αθήνα)  και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα,  μέχρι εξαντλήσεως.