22 Απριλίου 2015

Ρήξη βλέπει ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλ. Μητρόπουλος - Να πάμε σε δημοψήφισμα


 

Την εκτίμηση ότι δεν θα επιτευχθεί συμβιβασμός εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και α' αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος υποστηρίζοντας ότι ανεξαρτήτως έκβασης θα πρέπει να γίνει «δημοψήφισμα κόκκινων γραμμών».
Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα τονίζοντας ότι «φαίνεται ότι η κυβέρνηση εν όψει σκηνικού ρήξης που δημιουργούν γιατί βλέπω πλήρες αδιέξοδο εγώ και σκηνικό ρήξης, η κυβέρνηση καλώς προσπαθεί να έχει κεντρική διεύθυνση στα αποθεματικά όλων των φορέων για να εξασφαλίσει μισθούς και συντάξεις των δύο μηνών μέχρι να επιτευχθεί, αν επιτευχθεί που δεν βλέπω να επιτυγχάνεται συμβιβασμός. Βλέπω ότι είναι ανέφικτος ο συμβιβασμός και κυρίως ο έντιμος συμβιβασμός άρα φαίνεται ότι πάμε σε ρήξη».

Λίγο μετά ωστόσο διευκρίνισε αναφερόμενος σε μία πιθανή ρήξη ότι «βλέπω σκηνικό ρήξης δημιουργημένο από τους δανειστές, το μαχόμεθα, είναι απαραίτητο να μπει και ο λόγος του λαού και περιμένουμε».


Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά υποστήριξε και το έως τώρα νομοθετικό έργο λέγοντας ότι «η κυβέρνηση σωστά νομοθετεί μονομερώς, προσπαθεί να επανακτήσει την νομοθετική πρωτοβουλία. |Τα δυο νομοσχέδια και το τρίτο που δημοσιεύεται σήμερα είναι στην κατεύθυνση να ανακτήσει την νομοθετική πρωτοβουλία την οποία είχε εκχωρήσει η προηγούμενη κυβέρνηση».


Σχετικά με το δημοψήφισμα εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει ανεξαρτήτωες «έντιμου συμβιβασμού ή έντιμης ρήξης» θα πρέπει να προεγκρίνει το όποιο σχέδιο ο λαός.


Ερωτηθείς ποια είναι η διαφορά της ρήξης με δημοψήφισμα και της ρήξης χωρίς δημοψήφισμα απάντησε ότι «είναι η κουλτούρα της Αριστεράς όταν έρχεται μια συμφωνία που μέσα έχει μεταλλαγή μνημονίου, έχει εμπλουτισμό μνημονίου, που έχει εγκλωβισμό της Αριστεράς στο μνημόνιο να ερωτηθεί ο λαός εάν συμφωνεί».
ΠΗΓΗ