2 Ιουνίου 2015

Πρόταση νόμου για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών από το ΠΑΣΟΚ…

Μύρισαν εκλογές; Πολλά στελέχη της κυβέρνησης ανέφεραν σήμερα ότι αν η συμφωνία δεν αποτελεί έντιμο συμβιβασμό θα οδηγηθούν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Γι αυτό και το ΠΑΣΟΚ φροντίζει από τώρα για το μετεκλογικό πεδίο. Καταθέτει λοιπόν, όπως ανακοίνωσε στην έναρξη της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ το μεσημέρι της Τρίτης στην Βουλή, πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.
Συγκεκριμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ: «παίρνει σήμερα μια θεσμική πρωτοβουλία η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική. Διορατική, θέλω να πιστεύω. Θα καταθέσει πρόταση νόμου για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα. Για την εφαρμογή δηλαδή του συστήματος της πραγματικής απλής αναλογικής, για να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο».
Κατά τα λοιπά ο κ. Βενιζέλος στην εισαγωγική ομιλία του άσκησε δριμεία κριτική για την διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης σημειώνοντας πως « έχουμε μπει στον πέμπτο μήνα δυστυχώς μιας διελκυστίνδας η οποία δεν έχει τέλος, γιατί η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχει ο χρόνος. Ο χρόνος περνάει, η οικονομία πλήττεται, η χώρα κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω και κάθε μήνας που περνάει στην πραγματικότητα προσθέτει ένα χρόνο ολόκληρο παραμονής της Ελλάδας στο νέο μνημόνιο. Η χώρα έχει ήδη μπει σε μια κρίση νομιμοποίησης. Να μην γίνει παρεξήγηση ότι το μικρό κοινοβουλευτικά ΠΑΣΟΚ θέτει ζήτημα αμφισβήτησης της Βουλής και της κυβέρνησης, ή ζήτημα εκλογών. Αλλά η χώρα δυστυχώς  είναι ήδη σε μια φάση κρίσης αντιπροσώπευσης και κρίσης νομιμοποίησης, διότι είτε θα υπάρξει μια συμφωνία, άρα μια ομολογία παραδοχής πως η κυβέρνηση είπε ωμά ψέματα προεκλογικά και παραπλάνησε τους πολίτες, και θα έχει ομολογήσει την αποδοχή της δικής μας στρατηγικής, είτε η κυβέρνηση θα αφήσει τη χώρα να οδηγηθεί σε ένα οδυνηρό αδιέξοδο, σε μια ρήξη, σε μια ταπείνωση», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος.