6 Ιουνίου 2015

Guardian: Ανησυχητική αντίφαση από Τσίπρα -Δεν κάνει πίσω, αλλά λέει ότι η συμφωνία είναι κοντά

Μία ανησυχητική, όπως τη χαρακτηρίζει, αντίφαση, εντόπισε ο Guardian στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Bουλή.Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει πως από τη μία ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν υποχωρεί, αλλά από την άλλη λέει ότι η συμφωνία είναι πιο κοντά από ποτέ και διερωτάται πώς αυτή θα επιτευχθεί.

«Υπάρχει μία ανησυχητική αντίφαση στην καρδιά της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα. Από τη μία με έμφαση απορρίπτει τις προτάσεις των δανειστών της Ελλάδας (περικοπές σε συντάξεις, αύξηση ΦΠΑ στο ρεύμα). Λεπτά αργότερα, δεσμεύεται ότι η συμφωνία είναι πιο κοντά από ποτέ», σχολίασε ο Guardian στη Live κάλυψη της διαδικασίας στην ελληνική βουλή.
«Ομως δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Και δεν φαίνεται ότι και το ΔΝΤ, η ΕΚΤ και η Κομισιόν θα αναδιπλωθούν ξαφνικά. Οπότε πώς θα υπάρξει συμφωνία;», συμπληρώνει η βρετανική εφημερίδα στη διαδικτυακή της έκδοση.
Πηγή: Guardian: Ανησυχητική αντίφαση από Τσίπρα -Δεν κάνει πίσω, αλλά λέει ότι η συμφωνία είναι κοντά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/210508/guardian-anisyhitiki-antifasi-apo-tsipra-den-kanei-piso-alla-leei-oti-i-symfonia-einai#ixzz3cFwjG4l4