2 Ιουνίου 2015

Reuters: Δεν ικανοποιήθηκαν οι δανειστές από την πρόταση που έστειλε χθες βράδυ η Ελλάδα

Περισσότερες παραχωρήσεις σε θέματα όπως το συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά φαίνεται πως θέλουν οι δανειστές της Ελλάδας, μετά τη μελέτη της πρότασης 47 σελίδων που έστειλε χθες η χώρα μας.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την αποστολή του ολοκληρωμένου προγράμματος της Ελλάδας, το Reuters μεταδίδει τώρα, επικαλούμενο πηγές στην Ευρωπαϊκή Ενωση, πως «το πρόγραμμα θεωρείται μη ολοκληρωμένο, στο επίπεδο των παραχωρήσεων που κάνει η Ελλάδα σε συνταξιοδοτικά και εργασιακά. Οι δανειστές ζητούν μεγαλύτερες παραχωρήσεις σε αυτά τα θέματα, που αποτελούν τα εμπόδια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας».
Μάλιστα το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει -επικαλούμενο Έλληνα αξιωματούχο- πως η Αθήνα φρόντισε να στείλει το κείμενο των 47 σελίδων εγκαίρως, πριν από τη συνάντηση των πέντε (Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι) χθες στο Βερολίνο.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε σήμερα πως το πρόγραμμα είναι ρεαλιστικό και ολοκληρωμένο, καλώντας τους ηγέτες της Ευρώπης να το αποδεχτούν.


Πηγή: Reuters: Δεν ικανοποιήθηκαν οι δανειστές από την πρόταση που έστειλε χθες βράδυ η Ελλάδα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/209751/reuters-den-ikanopoiithikan-oi-daneistes-apo-tin-protasi-poy-esteile-hthes-vrady-i#ixzz3buiP2mSf