3 Ιουνίου 2015

Διάγγελμα Τσίπρα με αποδέκτες την Ευρώπη και τον …ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να αποφύγουμε τη διαίρεση

Μήνυμα προς τον ελληνικό λαό αλλά κυρίως προς τους δανειστές και το εσωτερικό του κόμματος έστειλε ο πρωθυπουργός λίγο πριν αναχωρήσει για την κρίσιμη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με τον Ζ. Κ. Γιούνκερ και τον Γ. Ντάισελμπλουμ.

Την πεποίθηση ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναχωρώντας το μεσημέρι της Τετάρτης από το Μέγαρο Μαξίμου για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, όπου το βράδυ θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γ. Νταίσελμπλουμ.
“Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για έναν έντιμο συμβιβασμό, που θα δώσει τέλος στα σενάρια για grexit και στην καταστροφολογία” δήλωσε ο Αλ. Τσίπραςαπορρίπτοντας τα περί κειμένου συμφωνίας από τις Βρυξέλλες που φέρεται να έχει σταλεί στην ελληνική πλευρά.
“Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει σχόλια ούτε άλλο κείμενο από τους εταίρους για την πρότασή τους,” ξεκαθάρισε και τόνισε ότι “στις Βρυξέλλες θα συζητήσουμε πάνω στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης”.
“Είναι αναγκαίο η πολιτική ηγεσία να προσχωρήσει στο ρεαλισμό προς όφελος μιας ενωμένης Ευρώπης” βάζοντας εκ νέου στο κάδρο το ενδεχόμενο της “διαίρεσης” αναφερόμενος τόσο στο εσωτερικό του κόμματός του όσο και στο διακύβευμα της σταθερότητας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.
“Χρειάζεται ενότητα και πρέπει να αποφύγουμε την διαίρεση”, δήλωσε χαρακτηριστικά “είναι ανάγκη οι θεσμοί της Ευρώπης να δείξουν ρεαλισμό” κατέληξε.