2 Ιουνίου 2015

Εκτάκτως ο Βαρουφάκης στη Βουλή-Ενημερώνει βουλευτές για τη διαπραγμάτευση

Στη Βουλή βρίσκεται εκτάκτως ο Υπουργός Οικονομικών, όπου ενημερώνει όπως φαίνεται τους βουλευτές σχετικά με «κομμάτια» της συμφωνίας.

Βουλευτές της συμπολίτευσης μέλη της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων του ζήτησαν αναλυτική ενημέρωση για την διαπραγμάτευση και τα όσα μέχρις στιγμής έχουν συμφωνηθεί,  όμως ο Υπουργός τους απάντησε ότι δεν μπορεί να τους ενημερώσει πλήρως την ώρα που η διαπραγμάτευση συνεχίζεται.
Αυτό που τους είπε, σύμφωνα με πληροφορίες είναι ότι «Θα παραμείνουν τρεις οι συντελεστές του ΦΠΑ και στην εστίαση από 13% θα πάει στο 11%, ενώ θα έχουν επιστροφή ΦΠΑ οι νησιώτες.»
Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει περίπτωση αργότερα να πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και νησιωτών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να ενημερωθούν για πτυχές της συμφωνίας που τους ενδιαφέρουν άμεσα.
Απαντήσεις και για Παναρίτη
Ο υπουργός παρότι βρέθηκε στο… μάτι του κυκλώνα όλες τις προηγούμενες μέρες λόγω της υπόθεσης «Παναρίτη» επέλεξε να υπεραμυνθεί της επιλογής του και μπροστά πλέον στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Η Παναρίτη ήταν η καλύτερη επιλογή βάσει βιογραφικού» φέρεται να είπε.