16 Απριλίου 2015

Κυβερνούν με το βλέμμα στο 4 % !

Αν η απόφαση Πανούση - Χριστοδουλοπούλου, πριν από δυο μήνες, να κλείσει την Αμυγδαλέζα και τα υπόλοιπα στρατόπεδα υποδοχής πενταπλασίασε τις αφίξεις παράνομων μεταναστών στη χώρα μας η χθεσινή κυβερνητική απόφαση να δίνονται ταξιδιωτικά έγγραφα σε κάθε Σύρο πρόσφυγα θα προκαλέσει τσουνάμι αφίξεων μέσα στην καλοκαιρινή τουριστική περίοδο.

Είναι φανερό ότι τα περίπου 4.500.000 μετανάστες που υπολογίζεται - σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Ν. Βούτση - ότι βρίσκονται στις ακτές των γειτονικών χωρών ελπίζοντας να φτάσουν στην Ευρώπη θα αναζητήσουν από αύριο κιόλας τρόπους να έρθουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στην Ελλάδα όπου η νέα αριστερή κυβέρνηση της χώρας υπόσχεται την έκδοση με συνοπτικές διαδικασίες ταξιδιωτικών έγγραφων .

Για μία ακόμη φορά δηλαδή η απειρία των κυβερνώντων και οι ιδεολογικές εμμονές τους  θολώνουν την κρίση τους  και τους οδηγούν να παίρνουν αποφάσεις που θα οξύνουν ακόμη περισσότερο το μεταναστευτικό πρόβλημα της χώρας . Κινδυνεύουν μάλιστα να δημιουργήσουν  και τεράστια ζητήματα με τους ευρωπαίους εταίρους αφού οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν μονομερώς χωρίς την συνεννόηση μαζί τους.

Έτσι αντί η Ελλάδα να ζητεί τρόπους και ευρωπαϊκά κονδύλια για την αντιμετώπιση ενός ευρωπαϊκού προβλήματος - για να ανακόψει το μεταναστευτικό κύμα που αναμένεται να οξυνθεί τους επόμενους μήνες ,  τώρα   θα διεκδικεί από τους εταίρους  την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη και στήριξη για την ομαλή υποδοχή  του   ρεύματος των εκατοντάδων χιλιάδων μεταναστών  στον ενιαίο ευρωπαϊκό χώρο !

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει μόνο να αλλάξει όλη την Ευρώπη σε θέματα οικονομικής πολιτικής αλλά να βάλει και σε νέες βάσεις την ευρωπαϊκή μεταναστευτική της πολιτική ! 

Μάλιστα η κυρία Χριστοδουλοπούλου πήρε χτες το πρωί σβάρνα τα κανάλια για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η κατάργηση της Αμυγδαλέζας ήταν σωστή-  δεν υπάρχουν μετανάστες οι οποίοι ζουν και περιφέρονται στις πλατείες αλλά «βγαίνουν στις πλατείες τα πρωινά για να λιαστούν» υποστήριξε - αλλά και για να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι το καλοκαίρι δεν θα υπάρξει πρόβλημα  μετανάστευσης στην Ελλάδα: «Το πολύ να φτάσουν 100.000 οι πρόσφυγες» ανέφερε , όταν πέρυσι είχαν έρθει  75.000 .

Τα στοιχεία διαψεύδουν την κυρία Χριστοδουλοπούλου καθώς, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», από τον Ιανουάριο εως τον Μάρτιο του 2014 πέρασαν τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα 2.863 παράτυποι μετανάστες ενώ εφέτος το ίδιο διάστημα 10.445 - από τους οποίους 6.500 μόνο τον περασμένο μήνα.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στη Χίο το πρώτο τρίμηνο του 2014 έφτασαν γύρω στα 350 άτομα ενώ φέτος έχουν ξεπεράσει τους 1500, όπως δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού .Στη Λέσβο - σύμφωνα με στοιχεία του Λιμεναρχείου - μόνο τον Μάρτιο ξεπέρασαν τους 3.000 από 640 πέρυσι ! Στη Γαύδο μόνο τη μεγάλη εβδομάδα «ναυάγησαν» 150 μετανάστες οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν ήδη μεταφερθεί στο κέντρο της Αθήνας! 

Με αυτά τα δεδομένα γίνεται σαφές ότι η Αθήνα το μόνο που δεν μπορεί να κάνει είναι να ακολουθήσει πολιτική «ανοιχτών συνόρων» και χαλαρότητας στο ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και φιλοξενίας προσφύγων, υποσχόμενη, όπως αποφάσισε χτες, ταξιδιωτικά έγγραφα σε όποιον το δικαιούται !

Οι εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες που θα συρρεύσουν στη χώρα θα δημιουργήσουν τεράστια προβλήματα ασφάλειας, θα αυξήσουν την ανομία και την εγκληματικότητα και θα μετατρέψουν το κέντρο της Αθήνας και όλων των μεγάλων πόλεων σε νέους Άγιους Παντελεήμονες -όπου κι αν τοποθετηθούν οι καταυλισμοί υποδοχής  που ετοιμάζει η κυβέρνηση, στα κέντρα των πόλεων θα καταλήξουν ζητώντας δουλειά οι μετανάστες .

Ουσιαστικά δηλαδή ο ανθρωπισμός που θέλει να  δείξει η ελληνική πολιτεία υπέρ των μεταναστών θα αποβεί σε βάρος των κατοίκων των περιοχών αυτών - κυρίως οικονομικά ανίσχυρων πολιτών - ενώ είναι βέβαιο ότι θα ενισχύσει την πολιτική επιρροή των «ταγμάτων εφόδου»  της Χρυσής Αυγής.

Είναι φανερό ότι οι πολιτικές για τέτοια τεράστια ζητήματα δεν χαράσσονται με βάση τις ιδεοληψίες των συμμετεχόντων ούτε είναι υπόθεση μιας σύσκεψης "άρπα- κόλα" την Τρίτη μετά το Πάσχα . 

Οσο ο κ.Τσίπρας  κυβερνά με το μάτι στο 4 % θα οδηγείται σε αδιέξοδα και η κυβέρνησή του θα απομονώνεται πολιτικά τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Είναι καιρός να δει το συμφέρον της χώρας και της μεγάλης πλειοψηφίας των πολιτών που θέλει οικονομική πρόοδο και καλύτερες μέρες.
Παπαδόπουλος Νότης

ΠΗΓΗ