13 Απριλίου 2015

Η ελληνική κυβέρνηση έχει μυστικό σχέδιο για νέες εκλογές, ‘αποκαλύπτει’ η γερμανική Bild

Η εφημερίδα επικαλείται δηλώσεις Έλληνα υπουργού, που δεν κατονομάζεται. Ποιο θα ήταν το κέρδος του Αλέξη Τσίπρα σε περίπτωση νέων εκλογών.

«Εν μέσω κρίσιμων συνομιλιών για νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων αλλά και σοβαρών μεταρρυθμίσεων η ελληνική κυβέρνηση σκέφτεται το σενάριο νέων εκλογών», γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild» σε σημερινό της δημοσίευμα.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα ο 40χρονος έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προηγείται με 40% στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και με αυτό το προβάδισμα σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων θα οδηγήσει τη χώρα του σε νέες εκλογές με σκοπό να κερδίσει την αυτοδυναμία του κόμματός του.
Η εφημερίδα, επικαλείται για το ρεπορτάζ Έλληνα υπουργό τον οποίο όμως δεν κατονομάζει.
«Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε» φέρεται να ανέφερε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι «εάν η ΕΕ μείνει σταθερή στις θέσεις της πρέπει να αντισταθούμε γιατί ο ελληνικός λαός μας στηρίζει».
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν εξοργιστεί με το σενάριο αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα που φιλοξενεί ωστόσο δήλωση ενός εκ των πολλών αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του Γερμανού Αλεξάντερ Γκράφ, ο οποίος αναφέρει ότι: «Νέες εκλογές στην Ελλάδα θα αποτελέσουν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ και η σίγουρη επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει σε Grexit».
ΠΗΓΗ