15 Φεβρουαρίου, 2015

Οι ΗΠΑ στηρίζουν την ευόδωση των ελληνικών προσπαθειών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε το βράδυ του Σαββάτου ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς


Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κέρι επανέλαβε την υποστήριξη των ΗΠΑ για την ευόδωση των προσπαθειών της Ελλάδας με τους ευρωπαίους εταίρους της και για την εξεύρεση ενός κοινά αποδεκτού προγράμματος εξόδου από την κρίση.

Ο κ. Κοτζιάς ενημέρωσε τον κ. Κέρι για τη σταθερή πρόθεση της Ελλάδας να συμφωνήσει με τους εταίρους της επί ενός προγράμματος που θα τερματίζει τη λιτότητα, θα υλοποιεί τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της Εθνικής Οικονομίας.

Κατά τη συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα σύμφωνα με το ΥΠΕΞ, συζητήθηκαν ακόμη οι εξελίξεις στην Ουκρανία, υπό το φως της πρόσφατης συμφωνίας του Μίνσκ και της εκεχειρίας η οποία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τα μεσάνυχτα.

Επιπλέον, οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τις σχέσεις με τη Ρωσία, μετά και την πρόσφατη επίσκεψη του κ. Κοτζιά στη Μόσχα. 

Ο υπουργός Εξωτερικών ενημέρωσε τον αμερικανό ομόλογό του για την πρόσφατη πρωτοβουλία περί της προστασίας των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή, η οποία συζητήθηκε κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας στο πρόσφατο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες.

http://www.tovima.gr/