17 Φεβρουαρίου 2015

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν ξέρει τι θέλει»

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ-ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Την πεποίθησή του ότι "η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη χωρίς συμφωνία με την Ελλάδα", εξέφρασε ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε μετά την λήξη του σημερινού Συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες. "Η Ελλάδα δεν ξέρει τι θέλει..." δήλωσε ο κ. Σόιμπλε
και κάλεσε την Αθήνα να αποφασίσει "αν θέλει το πρόγραμμα ή όχι..."
"Η ελληνική κατάσταση δεν γίνεται καλύτερη" τόνισε ο κ. Σόιμπλε και πρόσθεσε ότι η θέση του Eurogroup είναι ομόφωνη.
"Τι θέλουν οι Ελληνες; Ποιό είναι το σχέδιό τους; Δεν ξέρω και γι' αυτό παραμένω ήρεμος... Αλλά έχετε υπόψιν σας ότι σήμερα έχουμε 17 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα, αν δεν γίνει τίποτα μέχρι τις 28 του μηνός το πρόγραμμα τελειώνει και τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς συμφωνία..." δήλωσε χαρακτηριστικά ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Σόιμπλε πρόσθεσε επίσης ότι ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε "ντροπιασμένος" για την γελοιογραφία της Αυγής που παρουσίαζε τον γερμανό ομόλογό του σαν Ναζί.
Ο Ισπανός υπουργός οικονομικών, απο την πλευρά του, δήλωσε ότι "το μπαλάκι βρίσκεται τώρα στο ελληνικό γήπεδο" και ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν έδειξε χθες σημάδια διαπραγμάτευσης. Από την μεριά του ο Άγλλος υπουργός Οικονομικών, Τ. Όζμπορν, δήλωσε ότι οι διαφορές με την ελληνική πλευρά παραμένουν σημαντικές.

http://www.msn.com