17 Φεβρουαρίου 2015

Τσίπρας σε Σόιμπλε: Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι υπερήφανα. Αυτούς πρέπει να τους σέβεται

«Δεν μπορούν να συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν να είναι αποικία», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι «οι Ελληνες δεν είναι παρίες της Ευρώπης».
«Η Ελλάδα είναι εδώ, αγωνίζεται όρθια για να βγει από την παγίδα της λιτότητας» συνέχισε ο πρωθυπουργός. Τόνισε
δε ότι η χώρα διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος στην Ευρώπη, αναφέροντας ότι «για πρώτη φορά η Ελλάδα έχει τη δική της φωνή».
Εστρεψε επίσης τα βέλη του κατά του Β. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι «έχασε την ψυχραιμία του» μιλώντας απαξιωτικά για τον ελληνικό λαό. «Θα ήθελα να του επισημάνω ότι πρέπει να λυπάται τους λαούς που περπατάνε με το κεφάλι σκυφτό. Να μην λυπάται τους λαούς που σηκώνουν το κεφάλι υπερήφανα. Αυτούς πρέπει να τους σέβεται να τους εκτιμά και να τους θαυμάζει», είπε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα ότι η κυβέρνησή του δεν είναι διαχειριστές των μνημονίων. «Δεν μας ζητούν μόνο οι δανειστές αλλά και πολιτικές δυνάμεις μέσα στην χώρα να συμβιβαστουμε με το Μνημόνιο. Τους απαντούμε: Δεν βιαζόμαστε και δεν συμβιβαζόμαστε. Εργαζόμαστε για μια δίκαιη και έντιμη συμφωνία. Οτιδήποτε άλλο δεν είναι συμφωνία αλλά είναι παράδοση και ολοκλήρωση της ευθανασίας της πατρίδας μας. Είναι υποχώρηση από την Ευρώπη του Διαφωτισμού και προσχώρηση στην ευρώπη των τελεσιγράφων», είπε.

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα οτι διαβεβαιώνει κάθε ενδιαφερόμενο ότι η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί παραχωρήσεις σε αξίες και αρχές της ευρωπαϊκής ενότητας. «Γι' άλλη μια φορά διαβεβαιώνουμε ότι σε σχέση με την παραδοση που υπάρχει αλλα να λενε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά εμείς σκεφτόμαστε να πρωτοτυπήσουμε. Ξεκινάμε αμέσως μετά την εκλογή Προέδρου, καταθέτουμε με την διαδικασία του κατεπείγοντος τα σχέδια κοινωνικής σωτηρίας που θα απαγορεύουν την πώληση δανείων. Ξεκινάμε άμεσα την τήρηση των προεκλογικών μας δεσμεύσεων ξεκινώντας καταθέτοντας νόμο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία χωρίς ψιλά γράμματα».
«Οι ρυθμίσεις, θα φέρουν έσοδα στα ταμεία και θα δώσουν ανάσα. Θα ψηφιστούν με ονομαστική ψηφοφορία για να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Για να ξέρει ο λαός ποιός στηρίζει ποιόν», είπε ο κ. Τσίπρας.
Επίσης είπε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί νόμος «για να δοθεί τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα που δημιούργησε η τρόικα. Αποκαθιστουμε την εργασιακή νομοθεσία και τα δικαιώματα των εργαζομένων».
Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει την εντολή του λαού για τη σωτηρία της λιτότητας και δίνει την μάχη στο όνομα όλων των λαών της Ευρώπης ενάντια σε αυτή την καταστροφική πολιτική.
«Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τις προγραμματικές δηλώσεις που πήραν ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή» είπε ο πρωθυπουργός. Τόνισε ότι σύντομα θα κατατεθούν τα πρώτα νομοσχέδια που σχετίζονται με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και ότι στόχος είναι να δοθεί τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα που επιβλήθηκε από τις πολιτικές των τελευταίων ετών.
«Από την Πέμπτη το πρωί μετά την εκλογή προέδρου ξεκινάμε, καταθέτουμε με διαδικασία κατεπείγοντος το πρώτο νομοσχέδιο εθνικής σωτηρίας. Ξεκινάμε την τήρηση των προεκλογικών μας δεσμέυσεων», υπογράμμισε ο κ.Τσίπρας.
«Θέλουμε λύση, όχι ρήξη» υπογράμμισε αναφορικά με τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης για την Ελλάδα. Επανέλαβε τη θέση της Αθήνας ότι πριν την έναρξη του χθεσινού Eurogroup είχε τεθεί υπόψη μας σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος το οποίο έκανε λόγο για επέκταση της δανειακής σύμβασης και όχι του τρέχοντος προγράμματος. Το σχέδιο αντικαταστάθηκε 15 λεπτά πριν την έναρξη της συνεδρίασης από τον κ. Ντάισελμπλουμ με ένα άλλο που δεν είχαμε καν υπόψη μας, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
Η διαπραγμάτευση δεν γίνεται με τελεσίγραφα, θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση, τόνισε ο κ. Τσίπρας. «Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορεί να υπάρξει λύση. Θέλουμε να υπάρξει, αρκεί να το θέλουν όλοι», υπογράμμισε. Αφησε δε αιχμές ότι κάποιοι θέλουν να υπονομεύσουν την ελληνική κυβέρνηση.

Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος. Οπως είπε άκουσε με ενδιαφέρον τις απόψεις για Αριστερό πρόεδρο, αλλά η εκλογή του προέδρου δεν είναι ανεξάρτητη από την πολιτική συγκυρία.

http://www.imerisia.gr