19 Φεβρουαρίου, 2015

Υπό πίεση η Wall Street

Με απώλειες ξεκίνησαν οι συναλλαγές στη Wall Street, καθώς έχουν αρχίσει να κλιμακώνονται εκ νέου οι ανησυχίες για την Ελλάδα, μετά την αρνητική στάση της Γερμανίας στο αίτημα παράτασης του προγράμματος διάσωσης που κατέθεσε η Αθήνα. Επίσης, οι επενδυτές παρακολουθούν τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας.


Ειδικότερα, στις 16:40, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,38% στις 17.961,02 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημειώνει απώλειες 0,01% στις 4.906,01 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,29% στις 2.093,57 μονάδες.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου, μετά και την άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων αργού σε ιστορικά υψηλά, προκαλεί πιέσεις στον ενεργειακό κλάδο. Η Exxon Mobil υποχωρεί κατά 1,2%, ενώ στο -2% βρίσκεται η Halliburton.

Επίσης, η Transocean σημειώνει πτώση 2,6%, με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι η εταιρεία θα πρέπει να προβεί σε περαιτέρω κινήσεις για την αντιμετώπιση της πτώσης των τιμών του πετρελαίου. Η διοίκηση πρόσφατα προχώρησε σε μείωση του μερίσματος κατά 80%.

Στον αντίποδα, θετικά κινούνται οι αεροπορικές εταιρείες, οι οποίες παραδοσιακά ευνοούνται από την πτώση του πετρελαίου, καθώς είναι "ευεργετική" για το λειτουργικό τους κόστος. Η Delta Air Lines κερδίζει 3,5% και η Southwest Airlines σημειώνει κέρδη 3%.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, κάτω από το όριο των 300.000 υποχώρησαν και πάλι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

http://www.naftemporiki.gr/finance/story/918199/ypo-piesi-ksekinise-i-wall-street