20 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσοκινεζικές ασκήσεις "στήριξης" της Ελλάδας

Σε "στήριξη" της ελληνικής κυβέρνησης προχωρούν Ρωσία και Κίνα οι οποίες θα διεξάγουν κοινές ναυτικές ασκήσεις ν.α. της Κρήτης και ν.α. της Μεγίστης τις επόμενες κρίσιμες εβδομάδες.


Ρωσία και Κίνα φανερώνουν το μεγάλο γεωστρατηγικό ενδιαφέρον τους για την ενεργειακή "αποθήκη" της Α.Μεσογείου, και την πρόθεση να μην αφήσουν "μόνη" της την ελληνική κυβέρνηση στο αμέσως επόμενο κρίσιμο χρονικό διάστημα, εν'όψει των γεγονότων που βρίσκονται υπό εξέλιξη στην σύγκρουσή της με την ΕΕ.

Πρόκειται για μια ενεργό ασπίδα προστασίας γύρω από την Ελλάδα σε μια δύσκολη στιγμή όπου θα μπορούσαν να μπουν ιδέες σε γειτονικές διαθέσιμες για να δημιουργήσουν προβλήματα χώρες (όλοι ξέρουν ποια είναι η χώρα αυτή)

Η κοινή κάθοδος του "Κόκκινου Δράκου" με την "ρωσική Αρκούδα" στην Ανατολική Μεσόγειο φανερώνει την πρόθεση τους να αμφισβητήσουν μαζί την αμερικανική κυριαρχία στον ευαίσθητο αυτό γεωπολιτικό χώρο, καθώς εάν η ελληνική κβέρνηση αναγκαστεί να ακολουθήσει άλλο γεωπολιτικό δρόμο, θα πρέπει αυτός άμεσα να στηριχθεί απο τις δύο υπερδυνάμεις.
Σημειώνεται ότι σήμερα σε μία πρωτοφανή κίνηση που στέλνει καθαρά μηνύματα στις Βρυξέλλες ότι "Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της" ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας, θα παρευρεθεί στην τελετή για την υποδοχή πλοίων του 18ου Στόλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά, και συμμετέχουν σε διεθνείς επιχειρήσεις κατά της πειρατείας.

Είναι η πρώτη φορά που Ελληνας πρωθυπουργός θα παραβρεθεί σε μία τέτοια τελετή και ο συμβολισμός της παρουσίας του τεράστιος, ενώ η διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες βρίσκεται στο "σημείο μηδέν": Η Κίνα ως μέλος των BRICS έχει συμφωνήσει να δανειοδοτηθεί η Ελλάδα και να στηριχθεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας, όπως μετέδωσε πριν από τρεις ημέρες το ρωσικό κρατικό δίκτυο Russia Today

Συγλεκριμένα το Russia Today αποκάλυτε ότι είναι προ των πυλών οικονομική βοήθεια "Πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα ή άλλες χώρες BRICS με πολύ χαμηλότερο επιτόκιο από αυτό της ΕΕ και το ΔΝΤ" αναφέρει το "RT"
http://www.anoixtomialos.gr/