16 Φεβρουαρίου 2015

Το Ποτάμι ζητά συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για χάραξη εθνικής γραμμής

Σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι μιλά για αδιέξοδο και ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία για σύσκεψη των αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων..


Η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:

«Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι τα χρονικά περιθώρια για την διαπραγμάτευση ήταν στενά και ότι δεν θα έπρεπε να εγκλωβιστούμε. Δυστυχώς οι σημερινές εξελίξεις δημιουργούν την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. 

»Το Ποτάμι στήριξε και θα στηρίξει την εθνική διαπραγμάτευση. Όμως οι καθυστερήσεις, οι μεγαλοστομίες και η απουσία συγκεκριμένων και επεξεργασμένων προτάσεων δυσκολεύουν την εθνική προσπάθεια και ενισχύουν ακραίες τοποθετήσεις από την άλλη πλευρά. Η κυβέρνηση πρέπει να φύγει από την προεκλογική της ρητορική και να μην επηρεάζεται από τους συσχετισμούς και τις αγκυλώσεις που εμφανίζονται στο κυβερνητικό στρατόπεδο. 

»Η πάγια και σταθερή εντολή του ελληνικού λαού είναι για λύση με παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη. Να τελειώνουμε με τη λιτότητα αλλά να περιγράψουμε με καθαρό τρόπο τις μεταρρυθμίσεις που θέλουμε να κάνουμε. 

»Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η παράταση, το νέο πρόγραμμα ή η «γέφυρα», αλλά το περιεχόμενό τους. Σε αυτό θα πρέπει να επικεντρωθεί η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες. Ζητάμε όμως από τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση των αρχηγών των φιλοευρωπαικών δυνάμεων ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις και να χαραχθεί ει δυνατόν εθνική γραμμή. Έτσι θα πολλαπλασιαστεί η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας μας».

http://www.tanea.gr/