18 Φεβρουαρίου 2015

Ferrari:«Βάλτε» το χεράκι σας στο μονοθέσιο του …μέλλοντος!

Η Ιταλική ομάδα έδωσε στη δημοσιότητα, ένα σχέδιο μονοθεσίου όπως το οραματίζεται για το μέλλον.


Το σχέδιο προέκυψε σε συνεργασία του σχεδιαστικού στούντιο της Ferrari (Centro Stile Ferrari) με το αεροδυναμικό τμήμα της ομάδας F1. Σύμφωνα με τους ειδικούς επί των κανονισμών, μηχανικούς της Ferrari δεν απαιτούνται επαναστατικές αλλαγές κανονισμών για να προκύψει μια τέτοια εμφάνιση στα μονοθέσια του μέλλοντος. Βασικό πλαίσιο φιλοσοφίας πίσω από το σχέδιο αυτό είναι πως ένα μονοθέσιο F1, δεν αρκεί να διαθέτει τεχνολογία αιχμής χρειάζεται και μια εμφάνιση που να μαγνητίζει τα βλέμματα, σε συνδυασμό με μια επιθετική γραμμή.

Η Ferrari έδωσε στη δημοσιότητα αυτό το σχέδιο λίγες ώρες πριν την συγκέντρωση των τεχνικών επιτελείων/ομάδων της F1 στη Γενεύη. Εκεί συζητήθηκε το μέλλον της F1, και υπήρξαν αντικρουόμενες απόψεις γύρω από το αν πρέπει να υιοθετηθούν από το 2016 αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς όπως μεγαλύτερα ελαστικά, φαρδύτερα μετατρόχια και άλλα ή πρέπει να γίνει μια μεγάλη αλλαγή το 2017 σε συνδυασμό με τις μονάδες ισχύος των 1000PS. Ομοφωνία δεν υπήρξε οπότε τα σχέδια και οι αλλαγές υποχρεωτικά θα περιμένουν ως το 2017.
Σε κάθε περίπτωση η Ferrari ζητά τη γνώμη των φιλάθλων για το εν λόγω σχέδιο. Μπορείτε να την εκφράσετε στα ελληνικά (!) εδώ http://f1concept.ferrari.com/

Κέρδος online   18/2/2015 12:44